Turun Seniorinorssit ry


Yhdistyksestä
Yhdistyksen säännöt
Vuoden 2018 Seniorinorssi
Vuoden Seniorinorssit
Vuosikokouspöytäkirjat
Toimintasuunnitelmat
Toimintakertomukset
Toimintakertomukset

Toimintakertomus vuodelta 2016

Jäsenet

Jäsenmaksun vuodelta 2016 on maksanut n. 200 henkilöä. Ainaisjäsenmaksun maksaneita jäseniä on lisäksi 16. Yhdistyksen osoiterekisterissä on lähes 400 henkilöä, joille lähetämme tiedotteita. 

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 28.1.2016 Café Elvinassa, Yliopistonk.15. Läsnä oli 25 henkilöä. Paikalla oli myös seniorinorssi Marja Krons, joka piti mielenkiintoisen esityksen isästään, Norssin historian opettajasta, professori Tauno Perälästä ja äidistään liikunnanohjaaja Sirkka Perälästä.

Hallituksen toiminta

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 4 kokousta, joista yksi oli samalla joulukorttitalkoot.

Puheenjohtajana toimi Heikki Pylkkänen ja varapuheenjohtajana Riitta Vehanen.

Muut hallituksen jäsenet ja heille sovitut tehtävät: 

Heikki Pylkkänen jatkoi rahastonhoitajana puheenjohtajan tehtävän ohella,

Sihteerinä toimi Auli Nuotio,

Riitta Vehanen varapuheenjohtajana hoiti myös matkojen ja tilaisuuksien järjestelyjä,

Marjukka Lamppu-Lehtisen tehtävänä oli yhdistyksen www-sivujen ylläpito ja tiedottaminen,

Tiina Tunturi järjesti perinteiset Naantalin konserttitapahtumat.

Hannele Mustonen ja Kari Lehdonkivi hoitivat yhteyksiä Norssiin.

Tämä tehtävien jako ei ollut sitova, vaan siitä poikettiin aina tarpeen mukaan.

Asiantuntijajäseniksi kutsuttiin tarpeen mukaan muitakin yhdistyksen jäseniä.

Toiminnantarkastajana toimi Jari Lähteenmäki ja varalla Kaija Viinamäki.

Yhteydenpito ja jäsenhankinta

Yhteyttä pidettiin pääosin sähköpostilla. Sen lisäksi joulukirje postitettiin kaikille, joiden osoitetiedot hallituksella oli tiedossa.  

Yhdistyksen nettisivut sekä Facebook- sivujen päivitys tehostuivat ja tapahtumista tiedotettiin aina myös näissä. Selvästi oli todettavissa edelleenkin aktiivisemman keskustelun tarve jäsenistön kesken kaikesta Norssiin liittyvästä, joko henkilöistä tai tapahtumista.

Kaikki Turun normaalikoulun tämän kevään ylioppilaat saivat esitteen Turun Seniorinorssien toiminnasta.

Stipendit

Jaoimme 100 €:n stipendit lukion 1. 2. ja 3. luokkalaisille. Stipendin saajat valitsi opettajaneuvosto, mutta jakoperusteeksi toivoimme muitakin perusteita kuin keskiarvoa. Stipendin saivat Ville Koivu, Aatike Al-Take ja Elina Ala-Juusela.

50-vuotisjuhlaa viettävien lakitustilaisuus

Seniorinorssit, jotka saivat ylioppilaslakkinsa v 1966, viettivät 50-vuotisjuhlaa osallistumalla Turun Normaalikoulun lakitustilaisuuteen. Perinne aloitettiin vuonna 2011.

Vierailu Yliopistolle

Maaliskuussa vierailimme Turun Yliopistolla ja kuulimme Erno Lehtisen ja hänen kollegojensa esityksiä opettajankoulutuksen nykytilasta. Kiinnostavan tilaisuuden lopuksi luovutimme 300€:n lahjoituksen Turun Yliopiston varainhankintaan. Hienoa tilaisuutta oli todistamassa yli 30 norssia.

Vuoden 2015 seniorinorssi

Huhtikuussa vierailimme juhlistamassa vuoden seniorinorssiksi valittua Kari Antilaa Mehiläisen palvelukoti Villa Aurorassa. Kuulimme mielenkiintoisen kertomuksen Karin mittavasta urasta ja pääsimme myös tutustumaan talon tyylikkäisiin puitteisiin.

Läsnä oli lähes 30 koulutoveria.

Naantalin Musiikkijuhlat

Kesäkuussa oli vuorossa jo perinteinen vierailu Naantalin Musiikkijuhlille. Osallistujia oli 37.

Hautausmaakävely

Syyskuussa oli vuorossa hautausmaakävely. Tutustuimme osaavan oppaan johdolla ensin Ylösnousemuskappeliin ja sen jälkeen moniin vanhan hautausmaan hautoihin ja tarinoihin näiden henkilöiden ja sukujen takana. Aihe kiinnosti suurta joukkoa ja sovimmekin uusintakierroksen ensi vuodelle, vähän eri teemalla tosin. Kävelyllä oli mukana melkein 30 osallistujaa.

Schjerfbeck

Marraskuun alussa kävimme taas suurella joukolla (lähes 40) tutustumassa Helene Schjerfbeckin taiteeseen Turun Taidemuseossa. Oppaana oli monille meille tuttu kuvaamataidon opettaja Reijo Innanen. Ilta päättyi yhteiseen iltapalaan Suomalaisella Pohjalla. Todella mukavaa yhdessäoloa ja vanhan kouluajan muistelua.

Haahtela

Toinen marraskuun tilaisuus oli paljon toivottu Sampo Haahtela-ilta Norssin lukion väliaikaisissa tiloissa Sepänkadulla. Alustajina mukana olivat Sirpa Koski, Osmo Kuosa, Erno Lehtinen ja Reijo Niemi. Läsnä oli taas 30 norssia.

Alumniyhteistyö

Turun yliopiston alumniyhdistyksen ja Turun seniorinorssien välinen yhteistyö on ollut tiedotteiden vaihtoa. Yhteistyöstä vastasi hallituksen lisäksi Pirjopäivi Pihlanto.

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

Osallistuminen Norssin päivään seuraamalla opetusta on osoittautunut luontevaksi tavaksi tutustua nykykoulun toimintaan.

Marjut Kleemola myötävaikutti suuresti siihen, että kaikki kevään ylioppilaat saivat esitteemme ja että riemuylioppilaat vuodelta 1966 saivat kutsun kevätjuhlaan.

Kotisivut ja Facebook

Marjukka Lamppu-Lehtinen on ylläpitänyt kiitettävästi kotisivuja sekä Facebook-sivuja. Molempien merkitys tiedotuskanavana on selvästi lisääntynyt.

Yhdistyksen talous

Toimintavuoden 2016 tulos oli 58,87 €.

Pankkitilin saldo 3383,74 €.

Toimintavuoden aikana olemme tukeneet myös monien tapahtumien tarjoilukustannuksia yhdistyksen varoista.

.... 


Toimintakertomus vuodelta 2014

Jäsenet
 
 
 
Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä lähes 400 henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2014 on maksanut 139 henkilöä. Lukuun sisältyvät myös ainaisjäsenmaksun maksaneet. 
 
 
 
Vuosikokous
 
 
 
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 30.1.2014 Café Elvinassa,Yliopistonk.15. Läsnä oli 21 henkilöä.
 
 
 
Hallituksen toiminta
 
 
 
Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 4 kokousta, joista yksi oli samalla joulukorttitalkoot.

Puheenjohtajana toimi Riitta Vehanen, varapuheenjohtajana Heikki Pylkkänen.
 
 
 
Muut hallituksen jäsenet ja heille sovitut tehtävät:
 
 
 
Sihteeri Auli Nuotio
Taloudenhoitaja Heikki Pylkkänen
Tiedottaminen, markkinointi, ATK ja jäsenrekisterin hoito Marjukka Lamppu-Lehtinen
Yhteydenpito Turun Normaalikouluun Hannele Mustonen
Ilpo Kaislaniemi.
 
 
 
Asiantuntijajäseniksi kutsuttiin juhlatoimikunnan puheenjohtajaksi Salla Aaltonen, matkavastaavaksi Terttu Rastas ja alumniyhteystyön yhdyshenkilöksi Pirjopäivi Pihlanto.
 
 
 
Toiminnan tarkastajana toimi Jari Lähteenmäki ja varalla Kaija Viinamäki.
 
 
 
Yhteydenpito ja jäsenhankinta
 
 
 
Yhteyttä pidettiin pääosin sähköpostilla. Sen lisäksi joulukirje postitettiin kaikille, joiden osoitetiedot hallituksella oli tiedossa.
 
Yhdistyksen nettisivut sekä Facebook- sivujen päivitys tehostui ja tapahtumista tiedotettiin aina myös näissä.   
 
 
 
Kaikki Turun normaalikoulun tämän kevään ylioppilaat saivat esitteen Turun Seniorinorssien toiminnasta.
 
 
 
Stipendit
 
 
 
Jaoimme 100 €:n vakiostipendit lukion 1. 2. ja 3. luokkalaisille. Stipendin saajat valitsi opettajaneuvosto, mutta jakoperusteeksi toivoimme muitakin perusteita kuin keskiarvoa. Stipendin saivat Suvi Soini ykköset, Juana Iranpuur, kakkoset sekä Heikki Jaakola, ylioppilaat.

50-vuotisjuhlaa viettävien lakitustilaisuus
 
 
 
50-vuotisjuhlaa viettivät norssit (jotka saivat ylioppilaslakkinsa v 1964) osallistuvat Turun Normaalikoulun lakitustilaisuuteen. Perinne aloitettiin vuonna 2011.
 
 
 
Naantalin talvikonsertti
 
 
 
Naantalin musiikkijuhliin kuuluvaan talvikonserttiin 16.2.2014 osallistui monta
seniorinorssia. Ennen konserttia nautimme lasin kuohuviiniä pienen suolaisen kera.
 
 
 
Rockooppera Svenskanissa
 
 
 
Osallistuimme  20 seniorinorssin suuruisella joukolla Jesus Christ Superstar-oopperaan 27.3.2014. Väliajalla nautimme yhdessä  iltapalaa.
 
 
 
Kesätapaaminen Naantalissa
 
 
 
Perinteiseen tapaan olimme mukana Naantalin Musiikkijuhlilla. Tällä kertaa  xx
 
 
 
suuruisella joukolla koko perheen konsertissa Naantalin kirkossa 8.6.2014. Musiikkina Pekka ja Susi sekä Eläinten karnevaali. Kahvia, mehua  ja pullaakin saatiin.
 
 
 
Tutustuminen Nesteen jalostamoon
 
 
 
Vuoden ensimmäisen yritysvierailun teimme 8.10. 2014  Nesteen Jalostamoon. Mielenkiintoisen johtaja,  Elina Herralan, esityksen jälkeen tutustuimme jalostamon alueeseen. Nautimme ohessa myös Nesteen tarjoaman kahvin. Meitä oli mukana 22 henkilöä.
 
 
 
Vierailu Bio Cityyn
 
Syyskuun 1. päivänä vierailimme 30 seniorinorssilaisen voimin vuoden 2013 seniorinorssiksi valitun, lääketieteen tohtori Riitta Lahesmaan, työpaikalla. Monipuolisen Biotekniikkakeskukseen tutustumisen  aikana saimme  jonkinlaisen käsityksen biotekniikan tämän hetkisistä tutkimuskohteista ja –tavoista.
 
 
 
Tilaisuudessa luovutimme Riitta Lahesmaalle myös kukkakimpun ja kultaisen pinsssin.
 
 
 
Vuoden Seniorinorssi
 
 
 
Vuoden 2014 Seniorinorssiksi valittiin Jari Lähteenmäki.
 
 
 
Norssin päivä
 
 
 
Norssin päivänä 9.11. koululla oli avoimet ovet. Muutamia seniorinorsseja seurasi opetusta, tutustui näyttelyihin ja osallistumaan auditoriossa olleisiin esityksiin.
 
 
 
Alumniyhteistyö

Turun yliopiston alumniyhdistyksen ja Turun seniorinorssien välinen yhteistyö on ollut tiedotteiden vaihtoa. Yhteistyöstä vastasi Pirjopäivi Pihlanto.
 
 
 
Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta
 
 
 
Osallistuminen Norssin päivään seuraamalla opetusta, on osoittautunut luontevaksi tavaksi tutustua nykykoulun toimintaan.
 
 
 
Marjut Kleemola myötävaikuttaa suuresti siihen, että kaikki kevään ylioppilaat saavat esitteemme ja että riemuylioppilaat vuodelta 1964 saivat kutsun kevätjuhlaan.
 
 
 
Kotisivut ja Facebook
 
 
 
Marjukka Lamppu-Lehtinen on ylläpitänyt kiitettävästi kotisivuja sekä Facebook-sivuja. Molempien merkitys tiedotuskanavana on selvästi  lisääntynyt.
 
 
 
Yhdistyksen talous
 
 
 
Toimintavuoden 2014 tulos oli 34,07 €. Pankkitilin saldo 4044,39 €.


:: :: ::


Toimintakertomus vuodelta 2013

Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä lähes 400 henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2013 on maksanut 139 henkilöä. Lukuun sisältyvät myös ainaisjäsenmaksun maksaneet.

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 31.1.2013 Viiniravintola E.Ekblomin tiloissa, Läntinen Rantakatu 3. Läsnä oli 14 henkilöä.

Hallituksen toiminta

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 4 kokousta, joista yksi oli samalla  joulutervehdystalkoot. 

Puheenjohtajana toimi Riitta Vehanen, varapuheenjohtajana Aarno Saine.

Muut tehtävät hallituksen oli jaettu hallituksen sisällä seuraavasti: 

Sihteeri Auli Nuotio, taloudenhoitaja Heikki Pylkkänen, ATK-vastaava Timo Lahtinen, tiedottaminen ja markkinointi Marjukka Lamppu-Lehtinen, jäsenrekisterin hoito Heikki Pylkkänen ja Marjukka Lamppu-Lehtinen, yhteydenpito Turun Normaalikouluun Aarno Saine sekä kulttuurivastaavana Tiina Tunturi.

Asiantuntijajäseniksi kutsuttiin juhlatoimikunnan puheenjohtajaksi Salla Aaltonen ja matkavastaavaksi Terttu Rastas.

Toiminnan tarkastajana toimi Jari Lähteenmäki ja varalla Ilpo Kaislaniemi. 

Yhteydenpito ja jäsenhankinta

Yhteyttä pidettiin pääosin sähköpostilla. Sen lisäksi joulukirje postitettiin kaikille, joiden osoitetiedot hallituksella oli tiedossa.

Yhdistyksen nettisivut sekä Facebook- sivujen päivitys tehostui ja tapahtumista tiedotettiin aina myös näissä.      

Kaikki Turun normaalikoulun tämän kevään ylioppilaat saivat esitteen Turun Seniorinorssien toiminnasta.

Vuoden Seniorinorssi

Vuoden 2012 Seniorinorssiksi valittiin elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen.

Yhdistyksen kunniajäsenen valinta

Yhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi kutsuttiin Pirjopäivi Pihlanto pitkäaikaisesta työstä yhdistyksemme hyväksi.

Elokuvailta

Mestarikadun Norssissa oli dokumenttielokuvailta 16.4. Vuoden 2012 seniorinorssi, Jouko Aaltonen, alusti illan elokuvan Taistelu Turusta. Lisäksi Näimme Jouko Aaltosen kouluaikoina ohjaaman elokuvan ” Operaatio toivoton tapaus”, jossa esiintyy ohjaajan luokkatovereita.

Samalla ojensimme kultaisen pinssin vuoden 2012 seniorinorssille. Onnistuneessa illassa oli mukana 38 seniorinorssia.

Stipendit

Jaoimme 100 €:n vakiostipendit lukion 1. 2. ja 3. luokkalaisille.  Jakoperusteeksi toivoimme muitakin perusteita kuin keskiarvoa esim. tsempparistipendi keskiarvoaan paljon nostaneelle. Stipendin saivat Hennous Mariam, Teresa Nguyen ja Kasper Vuorio.

50-vuotisjuhlaa viettävien lakitustilaisuus 

50-vuotisjuhlaa viettäneet norssit (jotka saivat ylioppilaslakkinsa v. 1963) osallistuivat Turun Normaalikoulun lakitustilaisuuteen. Perinne aloitettiin vuonna 2011.

Kesätapaaminen Naantalissa 

Naantalin Musiikkijuhliin kuuluvaan Levelelevenin konserttiin 10.6.2012 Teatteri Emmassa osallistui 38 seniorinorssia. Konsertin väliajalla nautimme lasin kuohuviiniä ja palan piirakkaa ravintola Emmassa.

Retket yhdessä Turun normaalikoulun opettajien kanssa

Seniorinorssit ja Turun normaalikoulun opettajat tekivät jälleen yhteisen kesäretken. Retki tehtiin Rakvereen ja Tartoon 13.–16.6. Mukana oli 25 osallistujaa. 

Vierailu Kakolan vedenpuhdistamoon sekä Bore-laivaan 

Aloitimme syyskuussa yritysvierailujen sarjan, joka kohdistui ensimmäisenä Kakolan uuteen vedenpuhdistamoon 18.9. Mielenkiintoisen puhdistamon esittelyn jälkeen tutustuimme monille menneiltä vuosilta tuttuun Bore-laivaan, jossa nautimme myös iltapalan. Meitä oli mukana 21 henkilöä.

Vierailu Turku Port Centeriin

Marraskuun 11. päivänä vierailimme 25 seniorinorssilaisen voimin satamassa Turku Port Centerissä (entinen Linnakiinteistö) Turun Satama Oy:n toimitusjohtaja Christian Rambergin vieraana.

Norssin päivä

Norssin päivänä 9.11 koululla oli avoimet ovet. Muutamia seniorinorsseja seurasi opetusta, tutustui näyttelyihin ja osallistui auditoriossa olleisiin esityksiin. 

Alumniyhteistyö

Turun yliopiston alumniyhdistyksen ja Turun seniorinorssien välinen yhteistyö on ollut tiedotteiden vaihtoa. Yhteistyöstä vastasi Pirjopäivi.

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

Yhteistyö Norssin päivänä on osoittautunut luontevaksi tavaksi tutustua nykykoulun toimintaan sekä antaa oma panoksensa koululle.

Marjut Kleemola myötävaikuttaa suuresti siihen, että kaikki kevään ylioppilaat saavat esitteemme ja että riemuylioppilaat vuodelta 1963 saivat kutsun kevätjuhlaan.

Yhteiset koulun opettajien ja seniorinorssien matkat ovat olleet varsin suosittuja.

Kotisivut ja Facebook

Marjukka Lamppu-Lehtinen on ylläpitänyt kiitettävästi kotisivuja sekä Facebook-sivuja. Molempien merkitys tiedotuskanavana on selvästi lisääntynyt.

Yhdistyksen talous

Toimintavuoden 2013 tulos oli 34,07 €. Pankkitilin saldo 4044,39 €.

:: :: :: 

 


Toimintakertomus vuodelta 2012

Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä lähes 400 henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2012 on maksanut 176 henkilöä. Lukuun sisältyvät myös ainaisjäsenmaksun maksaneet.

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 31.1.2012 Viiniravintola E. Ekblomin tiloissa, Läntinen Rantakatu 3. Läsnä oli 17 henkilöä.

Hallituksen toiminta

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 4 varsinaista kokousta ja lisäksi joulutervehdystalkoot.

Puheenjohtajana toimi Riitta Vehanen, varapuheenjohtajana Aarno Saine.

Muut tehtävät oli jaettu hallituksen sisällä seuraavasti: 

Sihteeri Auli Nuotio, taloudenhoitaja Heikki Pylkkänen, ATK-vastaava Timo Lahtinen, tiedottaminen ja markkinointi Marjukka Lamppu-Lehtinen, jäsenrekisterin hoito Heikki Pylkkänen ja Marjukka Lamppu-Lehtinen, yhteydenpito Turun normaalikouluun Aarno Saine, juhlatoimikunnan puheenjohtaja Salla Aaltonen sekä kaikin puolin aktiivinen jäsen ilman erityistehtävää Tiina Tunturi.

Tilintarkastajina toimivat Jari Lähteenmäki ja Ilpo Kaislaniemi.

Yhteydenpito ja jäsenhankinta

Yhteyttä pidettiin pääosin sähköpostilla. Sen lisäksi joulukirje postitettiin kaikille, joiden osoitetiedot hallituksella oli tiedossa.

Yhdistyksen nettisivut sekä facebook-sivut saivat uuden ilmeen ja tapahtumista tiedotettiin myös näissä.              

Kaikki Turun normaalikoulun tämän kevään ylioppilaat saivat esitteen Turun Seniorinorssien toiminnasta.

Vuoden Seniorinorssi

Vuoden Seniorinorssiksi nimettiin elokuvaohjaaja, tuottaja, taiteiden tohtori Jouko Aaltonen (s. 1956).

Hänen viimeisin elokuvansa on ”Turun tauti”, joka kertoo katoavasta katukuvasta ja rakennushistoriasta. Jussi-palkinnon hän on saanut elokuvastaan ”Kenen joukoissa seisot?” Hän toimii opettajana TaiK:ssa.

Stipendit

Jaoimme 100 euron vakiostipendit lukion ykkös-, kakkos- ja kolmosluokkalaiselle. Jakoperusteiksi toivoimme muitakin perusteita kuin keskiarvoa, esim. tsempparistipendi keskiarvoaan paljon nostaneelle.

Kesätapaaminen Kultarannassa

Naantalin Musiikkijuhliin kuuluvaan konserttiin 6.6.2012 Teatteri Emmassa osallistui 18 seniorinorssia. Konsertin väliajalla nautimme lasin kuohuviiniä ja palan piirakkaa ravintola Emmassa.

Norssin-päivä

Seniorinorssit oli kutsuttu Norssin-päivään 6.10. seuraamaan opetusta, tutustumaan näyttelyihin ja osallistumaan auditoriossa olleisiin esityksiin. Vuoden 2010 seniorinorssi, akatemiaprofessori Erno Lehtinen mm. esiintyi tilaisuudessa.

Illalla oli cocktail-tilaisuus Akatemiatalolla 120 vuotta täyttäneen Turun normaalikoulun kunniaksi.

Kaikkiin tilaisuuksiin osallistui useita seniorinorsseja.

HAIR-musikaali

20 innokasta seniorinorssia osallistui HAIR-musikaaliin Åbo Svenska Teaternissa 22.11.

Retket yhdessä Turun normaalikoulun opettajien kanssa

Seniorinorssit ja Turun normaalikoulun opettajat tekivät jälleen yhteisen kesäretken. Muutama seniorinorssikin osallistui 16.–19.6. Latviaan suuntautuneelle matkalle. Kohteina olivat Riika, Ventspils ja Sigulda.

Alumniyhteistyö

Turun yliopiston alumniyhdistyksen ja Turun seniorinorssien välinen yhteistyö on ollut tiedotteiden vaihtoa. Yhteistyöstä vastasi Pirjopäivi Pihlanto.

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

Koulun ja yhdistyksen välinen yhteistyö oli vilkasta.

Yhteistyö Norssin-päivänä on osoittautunut luontevaksi tavaksi tutustua nykykoulun toimintaan sekä antaa oma panoksensa koululle.

Rehtori Marjut Kleemola myötävaikuttaa suuresti siihen, että kaikki kevään ylioppilaat saavat esitteemme ja että riemuylioppilaat saavat kunniavierasaseman kevätjuhlassa.

Yhteiset koulun opettajien ja seniorinorssien matkat ovat olleet varsin suosittuja.

Kotisivut ja facebook

Marjukka Lamppu-Lehtinen uudisti vuoden aikana kotisivujen sekä facebook-sivujen ulkonäköä ja luettavuutta. Molempien merkitys tiedotuskanavana on lisääntynyt sekä muukin käyttö on lisääntynyt.

Yhdistyksen talous

Toimintavuoden 2012 tulos oli -241,73 €. Pankkitilin saldo 4010,32 €.   

 

:: :: :: 


TURUN SENIORINORSSIT RY

 

Toimintakertomus vuodelta 2011

Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä 270  henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2011 on maksanut 114 henkilöä. Lukuun sisältyvät myös ainaisjäsenmaksun maksaneet.

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 24.1.2011 Cafe Artissa, Läntinen Rantakatu 5. Läsnä oli runsaat 13 henkilöä.

Hallituksen toiminta

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 6 varsinaista kokousta ja lisäksi joulutervehdystalkoot. Edellisten lisäksi oli useita epävirallisia tapaamisia, joissa käsiteltiin yhdistyksen 50-vuotisjuhlan järjestelyjä.

Puheenjohtajana toimi Riitta Vehanen, varapuheenjohtajana Aarno Saine, taloudenhoitajana Heikki Pylkkänen, ATK-vastaavana Timo Lahtinen, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavana Marjukka Lamppu-Lehtinen, jäsenrekisteristä vastaavana Pirjopäivi Pihlanto ja kaikin puolin aktiivisena jäsenenä Tiina Tunturi.

Tilintarkastajina toimivat Jari Lähteenmäki ja Ilpo Kaislaniemi.

Yhteydenpito ja jäsenhankinta

Jäsenistöön on pidetty yhteyttä aikaisempaa aktiivisemmin johtuen juhlavuodesta.

Yhteyttä pidettiin pääosin sähköpostilla. Sen lisäksi eläkkeellä oleville opettajille lähetettiin henkilökohtaiset kutsut 50-vuotisjuhlaan. Samoin joulukirje postitettiin kaikille, joiden osoitetiedot hallituksella oli tiedossa. Kutsujen ja kirjeiden ulkoasu uudistui uuden jäsenemme, Marjukka Lamppu-Lehtisen myötä.               

Kaikki Turun normaalikoulun tämän kevään ylioppilaat saivat esitteen Turun Seniorinorssien toiminnasta.

Jäseneksi liittymistä markkinoitiin aktiivisesti 50-vuotisjuhlien yhteydessä sekä joulukirjeessä.

Turun Seniorinorssit ry:n 50-vuotisjuhla

Yhdistyksemme 50-suotisjuhlaa vietimme näyttävästi.  Turun normaalikoululla oli päivällä seminaari ja illalla Submarinassa juhlaillalliset.

Juhlaseminaarissa osallistujia oli koulun auditorio puolillaan, mukana myös koulun oppilaita.

Aamupäivän teemana oli Norssi eilen ja tänään. Juhlaesitelmän seminaarissa piti SOS-lapsikylän kylänjohtaja Kari Kiesiläinen. Nykynorssin elämää valottivat alustuksillaan rehtori Veli-Matti Hakanen, opettajaharjoittelija Karri Palmroos ja abiturientti Kasperi Keski-Loppi.

Iltapäivän teemana oli norssin eväin maailmalle. Alustajina olivat teatterinjohtaja Jussi Helminen, Toiminnanjohtaja Tiina Tunturi, Professori Riitta Lahesmaa ja liikunnanopettaja Juhani Tamminen.

Tilaisuuden juonsi Turun Seniorinorssit ry:n puheenjohtaja Riitta Vehanen. Päätössanat lausui varapuheenjohtaja Aarno Saine. Keskustelu seminaarissa oli erittäin vilkasta. Musiikista vastasivat koulun oppilaat.

Iltajuhlaan Submarinassa osallistui 85 norssia ja norssin ystävää. Juhlapuheen piti entinen Turun apulaiskaupunginjohtaja, Kaija Hartiala. Tilaisuuden juonsi yhdistyksen hallituksen jäsen, Leena-Maija Laurén. Musiikista vastasi alkuillasta oppilasbändi nykynorssista ja loppuillasta Tutta Carpelan yhtyeineen.

Illan aikana julkistettiin myös uusi kirja ” Älä naura, sinäkin vanhenet” vuoden 1961 ylioppilaiden koulumuistoista. Tilaisuudessa oli myös taidehuutokauppa, johon tauluja olivat lahjoittaneet Tapani Kiippa, Pirjo Viitanen ja Yrjö Lassander. Juha Heinonen toimi meklarina.

50-vuotisjuhla huomioitiin Turku TV:n uutisissa, Turun Sanomissa sekä paikallislehdissä.

Vuoden Seniorinorssi

Vuoden Seniorinorssiksi nimettiin Tiina Tunturi, Naantalin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja. Tiina sai kultaisen norssipinssin 50-vuotisjuhlassamme. Pinssi oli järjestyksessä 7. kultainen pinssi.

Tiina on ollut myös muissa yhteyksissä aktiivinen vaikuttaja Varsinais-Suomessa.

Stipendit

Jaoimme vakiostipendit lukion 1. 2.  ja 3. luokkalaisille opettajien harkinnan mukaan. Jakoperusteeksi toivoimme muitakin perusteita kuin keskiarvoa. Stipendin saivat:
 
Lisäksi myönsimme 1000 €:n stipendin juhlavuotemme kunniaksi. Stipendi meni Turun normaalikoulun 10 oppilaan ryhmälle, joka teki syksyllä tähtitieteen alaan kuuluvan tiedekoulumatkan Kanariansaarten La Palmalla sijaitsevalle yhteispohjoismaiselle NOT-avaruusteleskoopille.

Kesätapaaminen Kultarannassa

Naantalin Musiikkijuhliin kuuluvaan konserttiin Kultarannan puistossa osallistui 56 seniorinorssia. Ennen konserttia kokoonnuimme museon pihalle, jossa nautimme pullakahvit helteisessä säässä. Presidenttipari osallistui myös konserttiin.

Norssin päivä

Vuoden seniorinorssi 2010, Erno Lehtinen, oli lupautunut pitämään esitelmän, mutta tällä kertaa järjestely ei sopinut koulun Norssin-päiväjärjestelyihin.

Kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumaan osallistuminen

Kristian Smedsin ohjaama Karamazovin veljekset esitettiin Teatteri Manillassa lähinnä tallinnalaisten teatteriopiskelijoiden voimin. Marraskuinen esitys ei jättänyt meistä yli 20 osallistujasta ketään kylmäksi.

Retket yhdessä Turun normaalikoulun opettajien kanssa

5 seniorinorssia osallistui 16.–19.6. Latviaan suuntautuneelle matkalle. Kohteina olivat Riika, Ventspils ja Sigulda.

25.–27.11. oli syysretki, joka suuntautui Tallinnaan ja Tartoon. Muutama jäsenemme osallistui matkalle.

Alumniyhteistyö

Turun yliopiston alumniyhdistyksen ja Turun seniorinorssien välinen yhteistyö on ollut tiedotteiden vaihtoa. Yhteistyöstä vastasi Pirjopäivi Pihlanto ja yliopiston puolella tiedottaja Laura Kopu.

Yhdistyksen nimi

Yhdistyksen nimen muuttamisesta on keskusteltu usean vuoden ajan. Yhdistyksen nimi päätettiin kuitenkin säilyttää entisenä, koska nimen vaihtamisesta todettiin tulevan enemmän sekaannusta kuin hyötyä.

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

Koulun ja yhdistyksen välinen yhteistyö oli erittäin vilkasta.

Normaalikoulun rehtori Veli-Matti Hakanen ja lukion rehtori, Marjut Kleemola antoivat suuren panoksen Turun normaalikoulun auditoriossa järjestetyn yhdistyksemme 50-vuotisjuhlaseminaarin onnistumiseen. Koulu vastasi tilaisuuden tarjoilusta ja musiikista. Oppilaita ja opettajia myös osallistui seminaariin. Koulu myös maksoi eläkkeellä olevien opettajien illalliskortit iltajuhlaan.

Marjut Kleemola myötävaikutti suuresti siihen, että kaikki kevään ylioppilaat saivat esitteemme ja että riemuylioppilaat saivat kunniavierasaseman kevätjuhlassa.

Yhteiset koulun opettajien ja seniorinorssien matkat ovat olleet varsin suosittuja. Suuret kiitokset tästä toimintamuodosta kuuluvat Sirpa Koskelle ja Leena Casagrandelle.

Kotisivut ja facebook

Hallitukseen uutena jäsenenä tullut mainonnan ammattilainen, Marjukka Lamppu-Lehtinen, uudisti kotisivujen ulkonäköä ja luettavuutta.

Facebook-sivujen käyttö on ollut laimeaa, vain muutama käyttäjä.

Juhlatoimikunta 

Juhlatoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Salla Aaltonen ja jäseninä Juha Heinonen, Timo Lahtinen, Leena-Maija Lauren, Tiina Tunturi, Heikki Pylkkänen, Seppo Uusitalo ja Riitta Vehanen. Juhlatoimikunnan suurin työ oli yhdistyksen 50-vuotisjuhlajärjestelyt.

Yhdistyksen talous

Toimintavuoden 2011 tulos oli -544,34€.

 Turussa, 23 päivänä tammikuuta 2012

 

Turun Seniorinorssit ry:n hallituksen puolesta

Riitta Vehanen                                                                  Puheenjohtaja      

                                           

 

:: :: ::

 

 

TURUN SENIORINORSSIT RY

 

Toimintakertomus vuodelta 2010

 

Jäsenet

 

Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä 270  henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2010 on maksanut 134 henkilöä. Lukuun sisältyvät myös ainaisjäsenmaksun maksaneet.

 

CAS-projekti

 

Normaalikoulun oppilaiden, yhdistyksen historiatyöryhmän ja koulun kirjastonhoitajan yhteistyönä aloitettiin vuonna 2005 ns. CAS-projekti, jonka tarkoituksena on koota yhdistyksen jäsenien valokuvista digitaalinen valokuva-arkisto osaksi yhdistyksen historiikkia. Salla Aaltonen, historiatyöryhmä, suunnitteli kuvien lainaamisen jäsenkunnalta ja toimi yhteyshenkilönä kuvien lähettäjien ja CAS-oppilaiden välillä. Ongelmana on ollut, että vain harvat ovat uskaltautuneet lainaamaan valokuviaan. Turun Normaalikoulun kirjastonhoitaja Seppo Niemelä on kantanut päävastuun työn sujumisesta. Vuoden 2010 aikana on saatu kuvia Jukka Vuorelta.

 

Vuosikokous

 

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 18.1.2010 Cafe Artissa, Läntinen Rantakatu 5. Läsnä oli osallistujalistan mukaan 20 henkilöä. Hyväksyttiin toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Luettiin tilinpäätös ja todettiin, että tilinpäätös oli ylijäämäinen. Luettiin tilintarkastajien kertomus  ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Yhdistyksen jäsenmaksuksi vuodelle 2010 vahvistettiin 10 euroa. Yhdistyksen ainaisjäsenmaksuksi vahvistettiin 150 euroa.

 

Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Pirjopäivi Pihlanto ja Heikki Pylkkänen. Heidät valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle.

 

Puheenjohtajana jatkoi Aarno Saine, varapuheenjohtajana Tarja Ruohonen ja jäseninä Juha Heinonen, Timo Lahtinen ja Tiina Tunturi. Hallituksen asiantuntijajäseninä jatkoivat Salla Aaltosen lisäksi Terttu Rastas ja Tuomas Kyttä.

 

Tilintarkastajiksi valittiin Jari Lähteenmäki ja Hannu Vehanen.

 

Hallituksen toiminta

 

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 4 varsinaista kokousta ja lisäksi joulutervehdystalkoot, jossa käsiteltiin paitsi muuta myös yhdistyksen 50-vuotisjuhlan järjestelyjä.

 

Jarkko Laine-seminaari 28.1.2010

 

Norssin äidinkielen opettajat olivat järjestäneet Jarkko Laine-seminaarin, jossa koulun oppilaat lausuivat koulun entisen oppilaan Jrkko Laineen runoja. Seniorinorsseista pyydettiin juryyn jäseniä. Teatteriohjaaja Aino Susi ja lausuntaa harjoittanut lehtori Hillevi Salminen ilmoittautuivat juryyn. Kuuleman mukaan he eivät ainakaan ankarasti ruotineet kuulemiaan esityksiä.

 

Muistotaulut

 

Mestarinkadun koulun seinässä, lähellä Mestarinkadun ja Kuninkaankartanonkadun kulmaa on jo muistotaulu koulun toiminnasta tuossa koulurakennuksessa. Entisen Postitalon paikalla olevan KOPkolmion kohdalla ei muistotaulua vielä ole. Norssilogon käyttöön saatiin Osmo Laineen oikeudenomistajien lupa ja taiteilija Anu Tuomi esitti jo valmiin luonnoksen muistotauluksi, mutta kiinteistön omistaja peruutti lupauksensa muistotaulun kiinnittämisestä, koska suunnitteilla on erillinen kiinteistön historian kuvaus jossain muodossa nykyisen rakennuksen täyttäessä 50 vuotta lähiaikoina.

 

Tulevaisuuspyörä

 

järjestettiin 22.3.2010 klo 17-20 Fujitsun viihtyisässä takkatilassa. Kutsu oli lähetetty mm. noin sadalle Norssin 1980 luvun ylioppilaalle, mutta paikalle olivat saapuneet vain ”vanhat aktiivit”. Illan kuluessa syntyi nelikenttäanalyysi yhdistyksestä ja sen toimintatavoitteista. Tuloksista lyhyesti: yhdistyksen vahvuus on sen jäsenten ja potentiaalisten jäsenten edustamien alojen kirjo ja heikkouksina nykyisen työelämän paineet sekä jäsenten ja mahdollisten jäsenten sijoittuminen eri puolille maata ja maapalloa niin hajalleen, että toiminta ei tavoita kaikkia.

 

Matka Viroon

 

Seniorinorsseilla oli tilaisuus osallistua Norssin opettajien kanssa Viron matkalle, jonka oli lehtori Leena Casagrande  jo tutuksi tulleella taidollaan organisoinut.

 

Naantalin Musiikkijuhlille Seniorinorssit osallistuivat 14.6.2009 English Chamber Orchestran konserttiin. Ennen konserttia tavattiin ravintola Kalatrapin  pihalla, jonne Tiina Tunturi oli  tilannut meille  kuohuviinibuffetin, mistä lämmin kiitos Tiinalle.

 

Vuoden Seniorinorssi

 

Hallitus  on vahvistanut Vuoden Seniorinorssin valintakriteereiksi:

-    valitaan vuodeksi kerrallaan

-    täyttää Turun Seniorinorssit ry:n valintakriteerit,

-    on sitoutunut norssilaisuuteen ja suostuu kunniamaininnan vastaanottajaksi,

-    on esimerkillinen koulun kasvatti, menestynyt elämässään joko urallaan tai harrastuksissaan,vaikuttanut koulun maineen, toimintaedellytysten ja kehittymisen hyväksi,

-    on seniorimittapuun mukaan aktiivi-ikäinen,

-    valitsemallaan tavalla kertoo työstään tai tärkeäksi katsomistaan asioista nykynorsseille yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa Norssin päivänä tai muutoin.

 

Vuoden Seniorinorssiksi nimettiin ennen edellä mainittua konserttia akatemiaprofessori Erno Lehtinen. Kultaisen pinssin kiinnitti Ernon takin kaulukseen yhdistyksen sihteeri Pirjopäivi Pihlanto todeten nimeämispuheessaan Ernon tavalla tai toisella olleen yhteistyössä Turun Norssin kanssa 50 vuotta.

 

Norssin päivässä 9.10.2010 seniorit Salla Aaltonen, Ilpo Kaislaniemi, Seppo Kaipia, Eija Saajala ja Antti Wihanto toimivat eri lukioluokkien mentoreina ja osallistuivat paneelikeskusteluun luokkatapaamisten jälkeen.

 

Teatterimatka Espooseen 13.11.2010

 

Espoon kaupunginteatterin johtajan, seniorinorssi Jussi Helmisen kutsusta seniorinorssit tutustuivat Espoon kaupunginteatterin tarjontaan katsomalla Ilpo Tuomarilan kirjoittaman ja Jussi Helmisen ohjaaman näytelmän”Parasta viiden jälkeen”. Ilahduttavaa oli, että tilaisuuteen osallistui myös espoolaiset seniorinorssit Touko Perko ja Ilkka Larjomaa, molemmat avec. Mainittakoon, että Ilpo Tuomarilallakin on kontaksi Turun Norssiin, sillä hän on aikoinaan työskennellyt Norssin kirjastossa. Yhdistys kustansi bussikuljetuksen Turusta Espooseen ja takaisin sekä väliaikatarjoiluna kahvit, mutta näistä houkutuksista huolimatta osallistujia oli vain noin 20.

 

Tiedotustoiminta

 

Vuosikokouksesta, Viron matkasta ja Naantalin konsertista lähetettiin jäsenkunnalle tieto joulutervehdyksen yhteydessä. Viron matkasta ja Naantalin konsertista lähetettiin lisäksi viestiä sähköpostitse niille jäsenille ja entisille norsseille, joiden sähköpostiosoite on yhdistyksen tiedossa.

 

Sähköpostitse lähetettiin jäsenkunnalle kesätervehdys ja syyssanomia, joissa kerrottiin syksyn teatterimatkasta ja Norssinpäivästä.

 

Joulukuussa lähetettiin jälleen aitona kirjeenä joulutervehdys, jossa kerrottiin myös kevään 2011 ohjelmasta, vuosikokouksesta, yhdistyksen 50-vuotisjuhlasta sekä Norssitapaamisesta Naantalin Musiikkijuhlilla Kultarannan puistokonsertista.

 

Marraskuussa 2007 yhdistykselle avattiin oma nettisivusto, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen kommunikoinnin jäsenistölle. Osoite on www.turunseniorinorssit.fi. Yhdistyksen sivuilta on linkki koulun sivuille, mutta toisinpäin toimivaa linkkiä ei vielä ole.

 

Sivustolla on myös vieraskirja sekä kampanjasivu. Lisäksi on avattu facebookiin Turun Seniorinorsseille sivut.

 

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

 

Koulun ja yhdistyksen yhteiset matkat ovat olleet varsin suosittuja ja toivottavaa on, että tätä yhteistyömuotoa pystytään jatkamaan. Suuret kiitokset tästä toimintamuodosta kuuluvat Sirpa Koskelle ja Leena Casagrandelle.

 

Yhdistyksen puheenjohtaja on ollut yhteydessä Normaalikoulun rehtori Veli-Matti Hakaseen eri yhteistoimintamuodoista. Tapaamisessa oli käsitelty muun muassa jäsenistön hankintaa. Tässä suhteessa on korvaamattomana apuna ollut koulun kirjastonhoitaja Seppo Niemelä, jolta on saatu nyt 1980-luvun ylioppilaista nimiluettelot.

 

Rehtori Hakanen on osallistunut yhdistyksen 50-vuotisjuhlan suunnitteluun ja luvannut apua päiväjuhlan, julkaisutoiminnan sekä iltajuhlan järjestelyihin.

 

Mentoritoiminta

 

Koulun ja yhdistyksen yhteistoimintaa on myös yhdistyksen harjoittama mentoritoiminta. Toimintavuonna  mentoritoiminnasta mainittakoon stipendit ja Norssinpäivän mentoroinnit. Stipendit, kukin 50 €, jaettiin seuraavasti: lukion 1. luokan stipendi Usameh Al-Rammahille, 2.luokan stipendi Ville Pakariselle ja 3. luokan ns. kiristipendi Salli Antilalle. Salli Antilan suoritus oli erityisen tunnustuksen ansaitseva, sillä hän oli kirinyt itsensa Suomen Akatemian fysiikan Viksu-palkinnon saajaksi.

 

Juhlavuotensa kunniaksi yhdistys on julistanut Turun Norssin lukiolaisten haettavaksi erityisstipendin, jonka lukion rehtori Marjut Kleemola lupautui  ilmoittamaan lukion sähköisessä tiedotteeessa VILMASSA. Stipendin suuruus on 1000 euroa ja se myönnetään yhdistyksen hallituksen parhaaksi arvioiman hakemuksen perusteella Norssin lukiolaiselle hänen opintojaan tai harrastustoimintaansa tukevaan tarkoitukseen. Stipendin hakuaika menee umpeen 31.1.2011 ja hakemukset julkaistaan Seniorinorssien nettisivustoilla. Hakija voi myös pyytää, että hänen hakemustaan ei julkaista.

 

Mentoritoiminnan osalta uusi päänavaus oli yhteyksien luominen Turun yliopiston alumniin. Hallituksenn kokouksessa 25.10.2010 oli läsnä Turun yliopiston alumnin tiedottaja Laura Kopu, jonka kanssa sovittiin puolin ja toisin tiedotteiden eteenpäin toimittaminen, sillä aktiivijäsenten hankinnassat yhdistyksen ja alumnin ongelmat ovat samat.

 

Juhlatoimikunta 

 

Juhlatoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Salla Aaltonen ja jäseninä Juha Heinonen, Timo Lahtinen, Leena-Maija Lauren, Tiina Tunturi, Heikki Pylkkänen, Seppo Uusitalo ja Riitta Vehanen. Juhlatoimikunnan asioita on puitu hallituksen kokouksen yhteydessä. Juhlatoimikunnan päähuolena on vuoden 2010 aikana ollut yhdistyksen 50-vuotisjuhlan suunnittelu.

 

Kultaiset pinssit

 

Vuoden Seniorinorssi Pentti Tapana sai 25.1.2008 yhdistyksen ensimmäisen kultaisen pinssin. Ensimmäinen olisi tullut luovuttaa ensimmäiselle Vuoden Seniorinorssille Martin Scheininille, mutta erinäisten yhteensattumien vuoksi se voitiin luovuttaa hänelle vasta 9.4.2008. Kolmas kultainen pinssi luovutettiin 25.11.2008 lehtori Sirpa Koskelle kiitokseksi hänen monipuolisesta  toiminnastaan yhdistyksessä. Neljäs kultainen pinssi luovutettiin yhdistyksen puheenjohtaja Tarja Ruohoselle hänen jättäessään puheenjohtajan tehtävät. Viides kultainen pinssi luovutettiin Vuoden 2009 Seniorinorssille Juhani Lagerspetzille 8.6.2009. Kuudes kultainen pinssi luovutettiin Vuoden 2010 Seniorinorssi Erno Lehtiselle.

 

Koska kultaiset pinssit alkavat olla vähissä, on yhdistyksen huomionosoituksia varten löydettävä jotakin muuta. Keskustelussa on ollut Norssimitali.

 

Jäsenhankinta

 

Tulevaisuuspyörä oli lähinnä tarkoitettu jäsenhankintaa edistäväksi, mutta kuten yllä on kerrottu, tämä ”viehe” ei toiminut.

 

Yhdistyksen talous

 

Toimintavuoden 2010 tulos oli tappiollinen –98,37 €. Kulut ovat pääosin muodostuneet tiedotustoiminnasta ja teatterimatkan bussikuljetuksesta. Vuoden Seniorinorssille lähetettiin kukkia hänen 60-vuotispäivänään.

 

Turussa, 3 päivänä tammikuuta 2011

 

Turun Seniorinorssit ry:n hallituksen puolesta

 

 

Aarno Saine                 Pirjopäivi Pihlanto

Puheenjohtaja              Sihteeri               

 Toimintakertomus vuodelta 2009

 

Jäsenet

 

Yhdistyksen jäseneksi on ilmoittautunut tähän mennessä 255  henkilöä. Jäsenmaksun vuodelta 2009 on maksanut 163 henkilöä.

 

CAS-projekti

 

Normaalikoulun oppilaiden, yhdistyksen historiatyöryhmän ja koulun kirjastonhoitajan yhteistyönä aloitettiin vuonna 2005 ns. CAS-projekti, jossa tarkoituksena on koota yhdistyksen jäsenien valokuvista digitaalinen valokuva-arkisto osaksi yhdistyksen historiikkia. Salla Aaltonen, historiatyöryhmä, suunnitteli kuvien lainaamisen jäsenkunnalta ja toimi yhteyshenkilönä kuvien lähettäjien ja CAS-oppilaiden välillä. Ongelmana on ollut, että harvat ovat uskaltautuneet lainaamaan valokuviaan. Turun Normaalikoulun kirjastonhoitaja Seppo Niemelä on kantanut päävastuun työn sujumisesta. Vuoden 2009 aikana projekti on ollut lepotilassa.

 

Vuosikokous

 

Turun Seniorinorssit ry:n vuosikokous pidettiin 27.1.2009 Cafe Artissa, Läntinen Rantakatu 5. Läsnä oli osallistujalistan mukaan 10 henkilöä. Hyväksyttiin toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Luettiin tilinpäätös ja todettiin, että tilinpäätös oli ylijäämäinen. Luettiin tilintarkastajien kertomus ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Yhdistyksen jäsenmaksuksi vuodelle 2009 vahvistettiin 10 euroa. Yhdistyksen ainaisjäsenmaksuksi vahvistettiin 150 euroa.

 

Erovuorossa olivat puheenjohtaja Tarja Ruohonen, varapuheenjohtaja Aarno Saine sekä hallituksen jäsenet Juha Heinonen, Timo Lahtinen ja Tiina Tunturi.

 

Puheenjohtajaksi valittiin Aarno Saine, varapuheenjohtajaksi Tarja Ruohonen, jäseniksi Juha Heinonen,Timo Lahtinen ja Tiina Tunturi. Hallituksen asiantuntijajäseniksi valittiin Salla Aaltosen lisäksi Terttu Rastas ja Tuomas Kyttä.

 

Pirjopäivi Pihlanto ja Heikki Pylkkänen ovat erovuorossa vuonna  2010.

 

Tilintarkastajiksi valittiin Jari Lähteenmäki ja Hannu Vehanen.

 

Hallituksen toiminta

 

Toimintavuoden aikana hallitus on pitänyt 3 varsinaista kokousta ja lisäksi joulutervehdystalkoot, jossa käsiteltiin paitsi muuta myös yhdistyksen toimintaa.

 

Muistotaulut

 

Mestarinkadun koulun seinässä. lähellä Mestarinkadun ja Kuninkaankartanonkadun kulmaa on jo muistotaulu koulun toiminnasta tuossa koulurakennuksessa. Entisen Postitalon paikalla olevan KOPkolmion kohdalla ei muistotaulua vielä ole, mutta asia on edennyt siten, että Osmo Laineen oikeudenomistajiin, Antti Rimaajaan ja Päivi Toikkaseen on saatu yhteys. Sekä Rimaaja että Toikkanen ovat suhtautuneet myönteisesti Norssilogon käyttöön muistotaulussa.

 

Matka Novgorodiin

 

Lehtori Leena Casagrande oli jo tutuksi tulleella taidollaan organisoinut ajalle 3-7.6.2009 matkan, jonka kohteena tällä kertaa oli Novgorod. Matkaoppaana toimi Sirpa Koski, jolle kohde oli ennestään tuttu. Matkalle osallistuneet kiittivät matkajärjestelyja ja opastusta. Matkalta ei myöskään puuttunut niitä ominaisuuksia, jotka tekevät matkasta ikimuistettavan!

 

 

 

Naantalin Musiikkijuhlille Seniorinorssit osallistuivat 8.6.2009 English Chamber Orchestran konserttiin. Ennen konserttia tavattiin ravintola Kalatrapin pihalla, jonne Tiina Tunturi oli tilannut meille kuohuviinibuffetin, mistä lämmin kiitos Tiinalle.

 

Vuoden Seniorinorssi

 

Hallitus on vahvistanut Vuoden Seniorinorssin valintakriteereiksi:

-       valitaan vuodeksi kerrallaan

-       täyttää Turun Seniorinorssit ry:n valintakriteerit,

-       on sitoutunut norssilaisuuteen ja suostuu kunniamaininnan vastaanottajaksi,

-       on esimerkillinen koulun kasvatti, menestynyt elämässään joko urallaan tai harrastuksissaan,vaikuttanut koulun maineen, toimintaedellytysten ja kehittymisen hyväksi,

-       on seniorimittapuun mukaan aktiivi-ikäinen,

-       valitsemallaan tavalla kertoo työstään tai tärkeäksi katsomistaan asioista nykynorsseille yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa Norssin päivänä tai muutoin.

 

Vuoden Seniorinorssiksi nimettiin ennen edellä mainittua konserttia pianotaiteilija, professori Juhani Lagerspetz, joka saatiin ravintola Kalatrapin pihalle kesken seuraavan päivän konsertin harjoituksia. Nimeämisjuhlallisuuksiin kuuluvan kultaisen pinssin kiinnitti Juhani Lagerspetzin rintaan Vuoden Seniorinorssin valintakriteerit nimeämispuheessaan esitellyt yhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ruononen. Protokollaan kuuluvat kukat luovutettiin Juhani Lagerspetzille hänen oman konserttinsa jälkeen seuraavana päivänä.

 

Norssin päivässä 3.10.2009 senioreilla ei toimintavuotena ollut aktiivista roolia.

 

Tiedotustoiminta

 

Vuosikokouksesta, Novgorodin matkasta ja Naantalin konsertista lähetettiin jäsenkunnalle tieto joulutervehdyksen yhteydessä. Novgorodin matkasta ja Naantalin konsertista lähetettiin lisäksi viestiä sähköpostitse niille jäsenille ja entisille norsseille, joiden sähköpostiosoite on yhdistyksen tiedossa.

 

Joulukuussa lähetettiin jälleen joulutervehdys, jossa  kerrottiin myös kevään 2010 ohjelmasta, vuosikokouksesta, Norssitapaamisesta  Naantalin Musiikkijuhlilla ja kesällä 2010 mahdollisesti järjestettävästä Viron matkasta.

 

Marraskuussa 2007 yhdistykselle avattiin oma nettisivusto, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen kommunikoinnin jäsenistölle. Osoite on www.turunseniorinorssit.fi. Yhdistyksen sivuilta on linkki koulun sivuille, mutta toisinpäin toimivaa linkkiä ei vielä ole.

 

Sivustolla on myös vieraskirja, jonne on kuluvan vuoden aikana tullut kaksi viestiä.Tilaa olisi enemmällekin!.

 

Kauneimmat Joululaulut

 

Seniorinorsseja innostettiin saapumaan Martin kirkon Kauneimpia Joululauluja laulamaan 13.12.2009.

 

Yhdistyksen ja koulun yhteistoiminta

 

Koulun ja yhdistyksen yhteiset matkat ovat olleet varsin suosittuja ja toivottavaa on, että tätä yhteistyömuotoa pystytään jatkamaan. Suuret kiitokset tästä toimintamuodosta kuuluvat Sirpa Koskelle ja Leena Casagrandelle.

 

Yhdistyksen puheenjohtaja on ollut yhteydessä Normaalikoulun rehtori Veli-Matti Hakaseen eri yhteistoimintamuodoista. Tapaamisessa oli käsitelty muun muassa jäsenistön hankintaa. Tässä suhteessa on korvaamattomana apuna ollut koulun kirjastonhoitaja Seppo Niemelä, jolta on saatu nyt 1980-luvun ylioppilaista nimiluettelot.

 

Mentoritoiminta

 

Koulun ja yhdistyksen yhteistoimintaa on myös yhdistyksen harjoittama mentoritoiminta. Toimintavuonna  mentoritoiminta rajoittui Seniorinorssien stipendien jakamiseen. Stipendit jaettiin seuraavasti: 150 € Liisa Lundellille journalistisista ansioistaan, 100 € Suvi Sillanpäälle Suomen Akatemian Viksu-palkinnon johdosta   sekä 50 € Niko Reinvallille NorsU-urheiluseuran perustamisesta.

 

Juhlatoimikunta 

Juhlatoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Salla Aaltonen ja jäseninä Juha Heinonen, Timo Lahtinen, Leena-Maija Lauren, Tiina Tunturi, Heikki Pylkkänen ja Seppo Uusitalo. Juhlatoimikunnan asioita on puitu hallituksen kokouksen yhteydessä.

 

                         Kultaiset pinssit

 

Vuoden Seniorinorssi Pentti Tapana sai 25.1.2008 yhdistyksen ensimmäisen kultaisen pinssin. Ensimmäinen olisi tullut luovuttaa ensimmäiselle Vuoden Seniorinorssille Martin Scheininille, mutta erinäisten yhteensattumien vuoksi se voitiin luovuttaa hänelle vasta 9.4.2008. Kolmas kultainen pinssi luovutettiin 25.11.2008 lehtori Sirpa Koskelle kiitokseksi hänen monipuolisesta toiminnastaan yhdistyksessä. Neljäs kultainen pinssi luovutettiin Vuoden Seniorinorssille Juhani Lagerspetzille 8.6.2009.

 

Jäsenhankinta

 

Vuoden 2008 Seniorinorssi Pentti Tapana otti kirjansa toimittamiskiireitten keskellä syksyllä 2009 tehtäväkseen  löytää 1980-luvun norsseista yhdistystoiminnasta kiinnostuneita. Luokanvalvojin ottamiensa kontaktien kautta hänen onnistui nimeämään joitakin ”kasareita”, joihin yhdistyksen kannattaisi ottaa yhteyttä. Ongelmana on, että entisten oppilaiden osoitteita on vaikea löytää, erityisesti sukunimeään muuttaneiden tyttöjen kohdalla.

 

Sihteeri on lähettänyt Eniron puhelinnumero- ja osoitepalvelun kautta  tekstiviestin 150:lle ja Koulukaverit.com-palvelun kautta sähköpostiviestin 80:lle ”norssikasarille”.

 

Yhdistyksen talous

 

Toimintavuoden 2009 tulos oli 1930 euroa ylijäämäinen. Kulut ovat pääosin muodostuneet tiedotustoiminnasta.

 

Turussa, 12 päivänä tammikuuta 2010

 

Turun Seniorinorssit ry:n hallituksen puolesta

 

Aarno Saine                                    Pirjopäivi Pihlanto

Puheenjohtaja                                 Sihteeri